Sunday, June 17, 2018

Nädalavahetustel kunstijahil

Mul oli tavaliselt Rebecca kunstijahi partneriks ja Bo pole nagu väga suurt huvi välja näidanud kunstizaalide vastu, aga olen ta kuidagi kahel nädalavahetusel suutnud endaga justnimelt kunsti nautima kaasata:)

Eelmisel nädalavahetusel ladistas niimoodi vihma, et saingi hea vabanduse, miks minna juba kolmandat korda Taipei moodsa kunsti muuseumisse. Seal oli selline mitme kunstniku töödest näitus. Mulle väga meeldis!





















Nüüd siin järgmistel piltidel on iga mannekeeni küljes mõni detail portselanist! Eriti äge oli see, et seal samas ruumis oli video, kus näidati, kuidas neid portselanitükke modellide kehale asetati koos nende alusriietega. Tegi asja palju tõelisemaks kohe! Aga väga lahe aasiapärane moekunst!






 Eile käisime tegelikult mulle jahtimas ühte kaelakeed. Avastasin veel enne Rebecca minekut, et tal on niii äge tähenduslik kaelakee tekkinud. See oli hõbedane Taiwani saare kujuline ripats. Muidugi tahtsin endale ka! Ja see koht, kust Rebecca sai selle, oli ühes kultuuripargis. Neid on Taipeis kaks, mõlemad on minu suuured lemmikud. Üks on kunagises viskitehases, see, kus me eile käisime, on kunagine sigarivabrik. Ehitatud perioodil, mil Jaapan Taiwanis askeldas, ehk selline madal ja lihtne, aga samas ikkagi väga industriaalse olemisega. Meenutab ikka veel Telliskivi loomelinnakut mulle.

Läksime küll ripatsit otsima, aga leidsime eest suuuuure arhitektuurialase näituse üliõpilaste lõputöödega. Mulle meeldis, et nende ülesandeks oli pakkuda välja lahendusi Taiwanis päriselt eksisteerivatele kohtadele ja neil olid kõikidel ingliskeelsed tekstid juures, et kuhu miks ja mida nad teeksid. Muidugi üllatasid mind teemad, mis lõputöödesse põimitud olid. Oli üks teema, mis mind ei üllatanud, ehk siis tihedalt asustatud piirkondadesse natuke õhku ja ruumi...aga siis olid vaimse tervise teemad, paar inimest olid omamoodi leidliku vaimuhaigla ehitanud ja üks sellise "rahurongi", kus saab end välja elada ja üksinda olla. Seal rongis olid aga ühes vagunis ka pehmed seinad nagu hullumajas...Ja no siis üks õpilane oli ehitanud vanainimeste lõbuasutuse, see oli päris humoorikas lausa:) Tema kirjelduses oli pikalt heietatud, et vanadel inimestel ikka peab ka kirge olema ja tema modelleeriski pisikeste nukkudega illustreeritud lõbumaja. Et sellised teemad on Aasias aktuaalsed.










No comments:

Post a Comment

Hetkeid kaamerasilmaga püütuna

Käisin kolmapäeval Amberiga ühel night-marketil viimaseid kohalikke ampse haukamas ja neljapäeval Piniga ka veel. Siia jõuavad siis neljapäe...